Windows 7

Mireserdhet ne faqen e video-ve per Windows 7, poshte cdo video-je keni pershkrimin e veprimeve qe duhet te beni.

Krijoni nje folder ne Desktopin tuaj dhe bejeni “remane”, aty shkruani kodin ALT dhe  0160 ose 0641, ALT-en duhet ta mbani shtypur dhe jepeni “Enter” ne fund klikoni me te djathten e mouse-it tuaj dhe shkoni tek “Properties” mbas tabeles se hapue klikoni tek  “Costumize” dhe tek Change Icon

Shkoni tek “Start” dhe klikoni tek “Computer” me te djathten e mouse-it per te zgjedhur opsionin “Properties”, pastaj klikoni tek “Device Manager” qe e gjeni ne te djathte te dritares se hapur, Me hapjen e dritares se re do te shihni te gjithe Driverat e Instaluar ne Kompjuterin tuaj. Klikoni me te djathten e mouse-it tuaj perseri per ate Drivers qe doni te beni Update dhe klikoni tek “Update Driver Software”.

Per kete video thjeshte klikoni ne Browser-in tuaj addresen www.ninite.com

Shkoni tek “Start”, tek toolbar-i “search” shkruani “Run” klikoni mbi te, ne dritaren e hapur shkruani “cmd”, mbasi cmd-ja tju hapet qe eshte nje dritare e zeze shkruani kodin “ping google.com -t” ose “ping youtube.com -t” dhe jepini “Enter”

TuneUp Utilities ju sherben per : 

Zbuloni te gjitha karakteristikat e reja

Përmirësoni performancën dhe për jetën e baterisë

Merrni Care e PC tuaj dhe rrëmujë e të dhënave

Rivendosni dhe Siguroni filet e Fshira

Analizoni dhe i beni “troubleshoot” PC tuaj

Personalizoni Windows ®

Facebook Massanger eshte nje aplikacion i thjesht per ta shkarkuar dhe qe e gjeni tek “downloads” ose tek faqja jone e Facebook-ut.

Per te bere kompjuterin tuaj te flas, shkoni tek “Start”, tek toolbar-i “Search” shkruani “Run”, mbasi tju hapet dritarja e re shkruani “Notepad” , tek  Notepad postoni kete kodin : 

Dim msg, sapi
msg=InputBox(“Shkruaje tekstin këtu”,”Talk it”)
Set sapi=CreateObject(“sapi.spvoice”)
sapi.Speak msg

Ne fund Shkoni tek “File”/ “Save as”, dhe vendosini emrin “Emer.vbs ose mund ta vendosni si te doni ju per e rendesishmja eshte formati “.vbs” qe ta kete ne fund, mund ta regjistroni ne cilin skedar qe deshironi ju. 

Per te shkarkuar ESET Smart Security 5 , kaloni tek faqja jone e Facebook-ut , Youtube-it ose tek “Downloads” qe e gjeni ne kete faqe. Ju sygjerojm qe te ndiqni video-n qe te jeni te bindur per Licensimin e saj.

Per te fshire programe nga Windows 7 duhet qe te shkoni ne fillim tek “Start” dhe klikoni tek “Control Panel”, mbasi tju hapet tabela e kontrollit shkruani tek Toolbar-i Search qe e keni prane butonit “X” fjalen “Add or Remove”, pastaj klikoni fjalen “Add or Remove Programs”. Do te shikoni qe do tju shfaqet lista e programve qe keni te Instaluar ne Windows-in tuaj , klikoni me te djthten e mouse-it tuja mbi ikonen e aplikacionit qe doni te fshihni dhe jepeni “Uninstall”, ndiqni udhezimet qe ju kerkon Aplikacioni qe doni te fshihni dhe ne nese ju kerkon ti beni “Restart”-im kompjuterit  ju sygjeroj ta beni. 

Advertisements