Njoftime

Tabela e Derivateve

Advertisements

Zhvillimi i Informatikes dhe kompjuterit

“Pak Histori”

Sot mund ta quajme kompjuterin nje mrekulli elektronike me fuqi “mbinjerzore”. Sekreti eshte se ai arrin te ruaj sasi teper te medhe informacioni dhe ta perpunoj ate shume shpejte dhe sakte. Kjo mrekulli eshte krijuar dhe puon sipas disa parimeve te pergjithshme teper te thjeshte. Kompjuterrat e sotem nuk ngjajne fare me ate te fillimit, por fale punes se nerzeve te apasionuar per shkencen, ata u persosen dhe sot jemi ketu. Ndertimmi dhe perfeksionimi i kompjuterit eshte frut i zhvillimit te mahnitshem te teknologjive te prodhimit te mirave materiale, te mjeteve te transportit, te pajisjeve ne sherbim te njerzeve etj. Sot ne te gjithe fushat e veprimtarise njerzore as qe mund te mendohet puna pa kompjuter.